. Gaslektest - Gelderse Caravan Centrale

Gaslektest

Een gasinstallatietest bij uw camper is belangrijk en soms zelfs verplicht. Wanneer u lekkage heeft aan uw gasinstallatie, is het gevaar op brand, explosies en verstikking groot. In Duitsland is een gaslektest daarom al jaren verplicht, maar hoe zit het in Nederland? Wij vertellen u er graag meer over.

 

GASKEURINGEN VERPLICHT?

gaslektestEr bestaat veel onduidelijkheid over de richtlijnen die gelden voor gasinstallaties in caravans en campers. De Nederlandse voertuigen worden gekeurd volgens Europese normen, die vaak betrekking hebben op gas voor de aandrijving van een camper. Voor overige gasinstallaties zijn er adviezen en lokale voorschriften. Momenteel is het testen van de gehele gasinstallatie in uw camper alleen in Duitsland verplicht, maar verschillende verzekeraars in Italië, Zwitserland en Nederland zijn ermee bezig de gaskeuringen verplicht te stellen. Zo is in Nederland het testen van (hoofd)brandsystemen een verplicht onderdeel geworden van de APK.

 

GASINSTALLATIE TESTEN BIJ GELDERSE CARAVAN CENTRALE

Het is vanaf nu mogelijk om het gassysteem van uw camper bij ons te laten testen voor slechts € 35,-. We raden u aan om dit elke 2 jaar te doen. Uw complete gasinstallatie wordt getest en gecontroleerd op eventuele lekkages. U krijgt een overzichtelijk rapport van de uitkomsten, zodat u weet of u veilig op reis kunt.

 

MEER INFORMATIE

Wilt u meer weten over de gasinstallatietest of wilt u uw camper laten testen? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

scroll up