Veel gestelde vragen

Service, de kern van de zaak. Gelderse Caravan Centrale heeft voor u een aantal veelgestelde vragen op een rij gezet. Staat uw vraag er niet bij? Mail, bel of kom langs!

 

Hoe lang gaat een caravanband mee?

Een caravanband dient na vijf jaar vervangen te worden, ongeacht het aantal gereden kilometers. Om te voorkomen dat u op reis gaat met verouderde of slechte banden is het verstandig uw banden jaarlijks te laten controleren. Een band kan door lang stilstaan, verkeerde bandenspanning of uitdrogen verslechteren. Dit levert een verhoogd risico op een klapband.

 

Heb ik een 13-polige stekkerdoos nodig op mijn auto?

Ja, de 13-polige stekkerdoos gebruikt u voor het mistachterlicht. Daarnaast is de stekkerdoos nodig wanneer de koelkast en binnenverlichting in uw caravan zijn voorzien van aparte stroomdraden.

 

Hoe kan ik het beste fietsen vervoeren met mijn caravan?

Hiervoor zijn twee mogelijkheden. In de caravan of met een fietsendrager aan de voorkant of achterkant van de caravan. We raden u aan de gewichtsverdeling goed in de gaten te houden, zodat de stabiliteit van de caravan gewaarborgd blijft. Vraag uw verkoopadviseur naar de beste oplossing.

 

Hoe zwaar mag de caravan of camper zijn als ik een B-rijbewijs heb?

De camper of de combinatie auto/caravan mogen inclusief belading maximaal 3.500 kg. zijn. Let op: er zijn specifieke regels voor de combinatie auto/caravan. Ons advies: het maximum gewicht van de beladen caravan mag niet meer dan 75% van het gewicht van de trekauto zijn. Meer informatie over het gewicht en trekvermogen van uw auto vindt u bij het RDW. Zie de website ovi.rdw.nl (klikken op eigenschappen).

 

Ik wil een voortent kopen. Wat is de omloopmaat van mijn caravan?

Op basis van het caravan type en het identificatienummer kan de dealer u de omloopmaat vertellen.

Ervaringen

  • Heb een gebruikte camper gekocht bij uw bedrijf. Alle gemaakte afspraken is uw bedrijf correct nagekomen. Ben hierover zeer tevreden. Gert van den Brink
  • Dit is een voorbeeld bedrijf in al z’n gelederen, prettige mensen en vakbekwaam, wij zijn er al jaren en de service staat hoog in hun vaandel, kort om een aanrader voor een ieder. Henk Roede
  • Ca. 1985 kochten we onze 1e caravan bij de Gelderse Caravan Centrale bij de heer Otte, later werd de heer Koot eigenaar van dit bedrijf. We zijn naar volle tevredenheid nog steeds klant, dus bijna 30 jaar.” Roel Witteveen

Laatste nieuws

Hymer campers Waar moet u op letten bij een goede camperverzekering?

Misschien heeft u net een nieuwe of gebruikte camp...

Vechtdal ‘Overijssel, waar de Dinkelgolfjes fonk’len…’

Bent u wel eens in Overijssel geweest? In deze ree...

TopCamper Gratis TopCamper magazine

TopCamper magazine is dé exclusieve camperglossy ...

Oktober kampeermaand Oktober Kampeermaand: kom naar onze showroom!

Nu de Kampeer en Caravan Jaarbeurs niet doorgaat, ...

scroll up