Onze geschiedenis

De geschiedenis van Gelderse Caravan Centrale gaat terug tot 1974. Toen werden de eerste caravans verkocht vanuit de Kerkstraat in Voorthuizen. Dhr. Otter en dhr. Kammeijer hadden de leiding over het bedrijf.

 

Showroom GCC

1978 – Nieuwe showroom

Al snel werd het pand te klein. In 1978 openden dhr. Otter en dhr. Kammeijer de showroom aan de Baron van Nagellstraat 164 in Barneveld. Hier hadden ze meer ruimte om de mooiste Bürstner, Constructam en Home Car caravans uit te stallen.

 

Burstner geschiedenis GCC

 

1980 – Joop kwam in dienst

Op 15 juni 1980 kwam Joop Koot in dienst als monteur. Dit leek toentertijd misschien niet zo’n bijzondere ontwikkeling, maar wie had toen durven dromen dat Joop uiteindelijk de eigenaar werd!

 

Joop Koot

 

1986 – Uitbreiding showroom

Toen Gelderse Caravan Centrale in 1986 ook uit het pand op de Baron van Nagellstraat groeide, kochten de eigenaren het pand ernaast. Ook stopte in 1986 dhr. Kammeijer en ging dhr. Otter alleen verder als eigenaar van Gelderse Caravan Centrale.

 

1994 – Heropening

In het jaar 1994 werd Gelderse Caravan Centrale overgenomen door Joop Koot. Dhr. Otter wilde het bedrijf verkopen, om verder alleen nog leiding te geven aan camping De Boshoek in Voorthuizen en camping Ruigenrhode in Lochem. Joop had er wel oren naar om het bedrijf over te nemen. En zo groeide hij door van handige jongen naar eigenaar. Om de overname te vieren, werd er een grote open dag gehouden.

 

GCC geschiedenis

 

1999 – Een nieuw stuk grond

In 1999 kocht Joop een nieuw stuk grond op De Briellaerd, waardoor Gelderse Caravan Centrale nog meer ruimte kreeg om de groei door te zetten.

 

Geschiedenis GCC

 

2001 – Verhuizing

In 2001 was het zover: Gelderse Caravan Centrale verhuisde naar de Anthonie Fokkerstraat, waar het bedrijf nu nog steeds gevestigd is. In de gloednieuwe showroom van bijna 2000 m2 konden mensen ongestoord de nieuwste Bürstner en Hobby caravans bewonderen. Maar ook voor kampeeraccessoires, voor- en bijzettenten en een uitstekende werkplaats konden mensen terecht bij deze caravandealer.

 

 

2006 – Een nieuwe koers

De caravanmarkt begon langzaam te krimpen. Onder het motto ‘regeren is vooruitzien’ besloot Joop een nieuwe koers in te zetten. Zo verkocht hij niet langer alleen caravans, maar zette hij ook in op een midden segment campers.

 

2006 – Exclusief dealer van Bürstner campers

Het omzetten van de koers bleek een groot succes. Zo werd Gelderse Caravan Centrale al snel als eerste in Europa exclusief dealer van Bürstner campers! De specialisatie in campers zorgde voor een flinke groei van het bedrijf.

 

2014 – Hymer dealer

In 2014 kwam het tweede merk campers erbij. Gelderse Caravan Centrale verkocht nu naast Bürstner campers ook Hymer campers. Hierdoor ontstond er een afwisselend aanbod van de vernieuwende Bürstner en in het topsegment de wat traditionelere Hymer campers.

 

Hymer Tramp CL 554

 

2019 – op naar het 45 jarig jubileum

Vandaag de dag is Gelderse Caravan Centrale niet meer weg te denken uit kampeerland. In de 45 jaar van ons bestaan hebben we hard gewerkt aan het bedrijf dat er nu staat. Dit jaar vieren wij ons jubileum.

 

Jubileum foto

Ervaringen

  • Heb een gebruikte camper gekocht bij uw bedrijf. Alle gemaakte afspraken is uw bedrijf correct nagekomen. Ben hierover zeer tevreden. Gert van den Brink
  • Dit is een voorbeeld bedrijf in al z’n gelederen, prettige mensen en vakbekwaam, wij zijn er al jaren en de service staat hoog in hun vaandel, kort om een aanrader voor een ieder. Henk Roede
  • Ca. 1985 kochten we onze 1e caravan bij de Gelderse Caravan Centrale bij de heer Otte, later werd de heer Koot eigenaar van dit bedrijf. We zijn naar volle tevredenheid nog steeds klant, dus bijna 30 jaar.” Roel Witteveen

Laatste nieuws

Nationaal Park Hollandse Duinen Op z’n Zuid-Hollands de natuur in

Zuid-Holland ontdekken? Wij helpen u graag op weg!...

Hymer campers Waar moet u op letten bij een goede camperverzekering?

Misschien heeft u net een nieuwe of gebruikte camp...

Hymer app Nieuw: de HYMER connect app

Nieuw: de HYMER connect app. Deze app zit vanaf ap...

Vechtdal ‘Overijssel, waar de Dinkelgolfjes fonk’len…’

Bent u wel eens in Overijssel geweest? In deze ree...

scroll up