Voorkom vochtschade in uw camper of caravan

10 maart 2019   campers,Caravans,Nieuws

Vochtschade is de ergste nachtmerrie voor iedere camper- en caravaneigenaar. Gelukkig kunt u vochtschade in uw camper of caravan voorkomen. Onderstaande tips helpen u hierbij.

Voorkom vochtschade

 

Ventileren

Vochtschade ontstaat door warme lucht die afkoelt. Deze afgekoelde warme lucht verandert in condens. Het is daarom belangrijk alle ramen zo veel mogelijk open te houden, wanneer u de caravan of camper in gebruik heeft. En ook belangrijk: zorg dat de luchtfilter niet is afgedekt! Doe dit uiteraard alleen als het buiten droog is. Op deze manier zorgt u ervoor dat alles goed gelucht wordt en dat het vocht weg kan trekken.

Daarnaast is het belangrijk dat u uw camper of caravan lucht wanneer deze in de winterstalling staat. Laat hiervoor de kastdeuren openstaan en zet een dakraam op de ventilatiestand. Zet ook de koelkastdeur op een kiertje en haal de kussens uit de caravan of camper.

 

Vochtvreters

Gebruik vochtvreters op het moment dat u de camper of caravan niet gebruikt. Zorg ervoor dat het opvangbakje in een emmer staat, zodat het bakje niet overstroomt. Vergeet daarnaast niet om de vochtvreter eens in de zoveel tijd te vervangen.

Hobby Ontour

 

Jaarlijkse controle

Wist u dat u uw caravan of camper bij ons kunt laten controleren op vochtschade? Dit geldt voor de merken Hymer, Bürstner, Hobby en Dethleffs. Alleen als u deze jaarlijkse vochtcontrole laat uitvoeren, krijgt u vijf jaar waterdichtheidsgarantie van de desbetreffende fabrikant. Wij raden u dit daarom zeker aan.

 

Vochtmeter

Naast de jaarlijkse vochtcontrole, kunt u zelf ook het vocht in uw camper of caravan meten. Schaf hiervoor een vochtmeter aan. Let wel op dat u hierbij kiest voor een professionele vochtmeter. Deze zijn namelijk speciaal gemaakt om vochtmetingen te doen in caravans of campers.

 

Wat te doen als u toch vochtschade in uw camper of caravan heeft?

Heeft u toch last van vochtschade in uw camper of caravan? Bel of mail ons dan direct. Wij helpen u graag met schadeherstel, zodat u snel weer op pad kunt.

Ervaringen

  • Heb een gebruikte camper gekocht bij uw bedrijf. Alle gemaakte afspraken is uw bedrijf correct nagekomen. Ben hierover zeer tevreden. Gert van den Brink
  • Dit is een voorbeeld bedrijf in al z’n gelederen, prettige mensen en vakbekwaam, wij zijn er al jaren en de service staat hoog in hun vaandel, kort om een aanrader voor een ieder. Henk Roede
  • Ca. 1985 kochten we onze 1e caravan bij de Gelderse Caravan Centrale bij de heer Otte, later werd de heer Koot eigenaar van dit bedrijf. We zijn naar volle tevredenheid nog steeds klant, dus bijna 30 jaar.” Roel Witteveen

Laatste nieuws

Luxemburg Top tien kampeerbestemmingen in Europa

Bent u al op reis geweest? En was dit ver weg of j...

Dordrecht open Wij zijn bij Dordrecht Open!

Dordrecht Open is een grote caravan- en campershow...

Schadeherstel camper caravan Schade aan uw camper of caravan? Gelderse Caravan Centrale helpt u graag!

We hebben het afgelopen zomer veel voorbij zien ko...

Caravan Salon 2019 Wij zijn aanwezig op de Caravan Salon in Düsseldorf!

Ook dit jaar staan wij op de Caravan Salon in Düs...

scroll up