. Veilig genieten van uw vakantie met het 3Gas+ alarm - Gelderse Caravan Centrale

Veilig genieten van uw vakantie met het 3Gas+ alarm

5 december 2017   campers,Caravans,Nieuws ,

Wanneer u gaat kamperen, wilt u daar natuurlijk 100% van kunnen genieten. Het 3Gas+ alarm draagt bij aan een gevoel van veiligheid, door een alarmsignaal af te geven als er gasconcentraties worden gemeten in uw camper of caravan. Dit voorkomt veel gevaarlijke situaties!

 

3Gas+ alarm

 

Gassen in uw camper of caravan?

Gassen in uw camper of caravan kunnen ontstaan uit lekkages van apparaten, cilinders of leidingen. Ook kunnen gassen als Ether gebruikt worden bij overvallen, om slachtoffers buiten bewustzijn te maken. Om welke gas het ook gaat, het is belangrijk dat ze voorkomen worden. En als ze aanwezig zijn, is het van levensbelang dat dit zo snel mogelijk gedetecteerd wordt zodat u de gevolgen kunt minimaliseren.

 

Wat is het 3Gas+ alarm?

Het 3Gas+ alarm waarschuwt u meteen voor gassen, zelfs als de gasconcentratie nog erg klein is. Hierdoor kunt u meteen schakelen door de camper of caravan te verlaten en iedereen in veiligheid te brengen. Dat geeft een veilig gevoel!3gas+ alarm

 

Het 3Gas+ alarm detecteert de volgende gassen:

  • LPG (zowel butaan/propaan) in geval van accidentele lekkage uit een apparaat, cilinder of leiding.
  • Koolmonoxide (CO) wat kan worden opgewekt door een op gas werkend toestel dat niet correct wordt geventileerd of die onvoldoende toevoer van verse lucht voor het verbrandingsproces heeft.
  • Verdovende “knock-out” gassen zoals Ether die gebruikt worden bij overvallen, om slachtoffers buiten bewustzijn te maken.

Hoe werkt het 3Gas+ alarm?

De gevoelige sensor van het 3Gas+ alarm waarschuwt u met een alarmtoon wanneer gas wordt detecteert. De eerste 40 seconden hoort u een vooralarm. Wanneer tijdens dit vooralarm de gasconcentratie gelijk blijft of meer wordt, verandert het vooralarm in een voortdurende alarmtoon en blijft de rode led branden. Is de gasconcentratie verdwenen na het vooralarm? Dan gaat het 3Gas+ alarm terug naar de stand-by stand.

 

Omdat sommige gassen stijgen en sommige dalen is het mogelijk de werking van het gasalarm extra te verbeteren door een tweede sensor te plaatsen op een andere hoogte.

 

Het 3Gas+ alarm bij Gelderse Caravan Centrale

Wij vinden het belangrijk dat u veilig op reis kunt. Daarom hebben we het 3Gas+ alarm in ons assortiment opgenomen. Dit alarm is bij ons verkrijgbaar voor € 89,-. De extra sensor kost € 30,75. Wilt u meer informatie of wilt u dit product aanschaffen? Kom dan gerust eens langs in onze showroom of neem contact met ons op!

Ervaringen

  • Heb een gebruikte camper gekocht bij uw bedrijf. Alle gemaakte afspraken is uw bedrijf correct nagekomen. Ben hierover zeer tevreden. Gert van den Brink
  • Dit is een voorbeeld bedrijf in al z’n gelederen, prettige mensen en vakbekwaam, wij zijn er al jaren en de service staat hoog in hun vaandel, kort om een aanrader voor een ieder. Henk Roede
  • Ca. 1985 kochten we onze 1e caravan bij de Gelderse Caravan Centrale bij de heer Otte, later werd de heer Koot eigenaar van dit bedrijf. We zijn naar volle tevredenheid nog steeds klant, dus bijna 30 jaar.” Roel Witteveen

Laatste nieuws

Canada Canada ontdekken met de camper

Canada is een prachtig land met veel bezienswaardi...

Alex Onze collega Alex gecertificeerd voor de G607 gaskeuring

Goed nieuws! Onze camperspecialist, Alex Houtv...

Camperreizen Camperreizen voor beginners

Bent u van plan om voor het eerst een camperreis t...

Voorkom vochtschade Voorkom vochtschade in uw camper of caravan

Vochtschade is de ergste nachtmerrie voor iedere c...

scroll up