. Camperreizen voor beginners - Gelderse Caravan Centrale

Camperreizen voor beginners

15 mei 2018   campers,Nieuws

Bent u van plan om voor het eerst een camperreis te maken? Dan is de eerste stap een camper kopen. Wij geven u graag een aantal tips. Daarnaast raden wij u aan om u goed voor te bereiden, voordat u op reis gaat.

 

Camperreizen

 

Een camper kiezen

De eerste stap is het kiezen van een geschikte camper. Maar hoe weet u welke camper het beste bij u past? Wij raden aan om in eerste instantie een aantal campers te gaan bekijken. Zo ontdekt u welke indeling voor uw situatie geschikt is. U kunt hierbij kiezen uit vijf verschillende soorten campers: de camperbus, de alkoof-camper, de half-integraal of de integraal. Hierbij is de camperbus de meest eenvoudige camper. Meer over deze verschillende soorten campers leest u hier. En wist u dat u voor campers van maximaal 3500 kg geen speciaal rijbewijs nodig heeft?

 

Camperplaatsen en campings

Belangrijk is het verschil tussen een camperplaats en een camping. Een camperplaats is vooral bedoeld om maar één of twee nachten te staan. De meeste camperplaatsen beschikken wel over een watervoorziening. Maar houd er rekening mee dat er ook camperplaatsen zijn waar dit niet het geval is. Wilt u meerdere nachten op één plek staan? Dan is een camping aan te raden. Een camping biedt daarnaast ook meer comfort qua voorzieningen.

 

Camperafmetingen

Het is belangrijk om de afmetingen van uw camper te kennen. Meet daarom voordat u op reis gaat de hoogte en de breedte van de camper.  Zo weet u onderweg of de camper onder een viaduct of door een tunnel past.

 

Pech onderweg

Check van te voren de voorwaarden van uw camperverzekering. Het is namelijk goed om te weten of u bij pech in het buitenland verzekerd bent. Daarnaast raden wij u aan om het telefoonnummer van SOS International op te slaan of op te schrijven. U kunt dan in ieder geval altijd de Nederlandse alarmcentrale bellen bij pech. Vergeet overigens niet om gele veiligheidshesjes en een gevarendriehoek mee te nemen.

 

Camper advies

Heeft u vragen bij uw zoektocht naar een geschikte camper? Bel of mail ons gerust. Wij adviseren u graag.

Ervaringen

  • Heb een gebruikte camper gekocht bij uw bedrijf. Alle gemaakte afspraken is uw bedrijf correct nagekomen. Ben hierover zeer tevreden. Gert van den Brink
  • Dit is een voorbeeld bedrijf in al z’n gelederen, prettige mensen en vakbekwaam, wij zijn er al jaren en de service staat hoog in hun vaandel, kort om een aanrader voor een ieder. Henk Roede
  • Ca. 1985 kochten we onze 1e caravan bij de Gelderse Caravan Centrale bij de heer Otte, later werd de heer Koot eigenaar van dit bedrijf. We zijn naar volle tevredenheid nog steeds klant, dus bijna 30 jaar.” Roel Witteveen

Laatste nieuws

Voorkom vochtschade Voorkom vochtschade in uw camper of caravan

Vochtschade is de ergste nachtmerrie voor iedere c...

alarmsystemen Thitronik Wat kunt u doen om uw camper of caravan te beveiligen?

Wanneer u met de camper of caravan op vakantie ben...

Jubileum Feestweek: Gelderse Caravan Centrale pakt uit!

Wij bestaan dit jaar 45 jaar! Reden genoeg om ...

Burstner Ixeo I 746 Limited Exclusief bij ons in de showroom: Bürstner Ixeo I 746 Limited

Vanaf vandaag is een wel heel bijzondere camper te...

scroll up