Waar moet u op letten bij een goede camperverzekering?

Misschien heeft u net een nieuwe of gebruikte camper gekocht en bent u op zoek naar een goede camperverzekering. Hoe kiest u dan een camperverzekering die goed bij uw situatie past? Het kiezen voor de juiste verzekering kan nog best een complex verhaal zijn. Wij helpen u graag vooruit door de belangrijkste criteria voor u op een rij te zetten.

 

WAAROM EEN CAMPERVERZEKERING?

Als u op vakantie gaat met uw eigen camper, dan wilt u natuurlijk genieten van een onbezorgde vakantie. U zit niet te wachten op onverwachte schades die uiteindelijk niet gedekt blijken te zijn. Alleen al om die reden is het belangrijk om een goede camperverzekering af te sluiten, zodat u met een gerust hart vakantie kunt vieren.

 

Hymer campers

 

HOE MOET IK KIEZEN UIT ZOVEEL AANBOD IN VERZEKERINGEN?

Typ “camperverzekering” in de Google zoekmachine in en er verschijnen tal van verschillende verzekeringen voor uw camper. De kunst is om uit dit ruime aanbod een passende keuze te maken. Stel uzelf daarom eerst een aantal essentiële vragen, want de beste verzekering hangt voor een groot deel af van uw persoonlijke situatie en voorkeur.

 

Bijvoorbeeld, bent u in het bezit van een nieuwe of juist een gebruikte camper? Heeft u veel rijervaring met een kampeerwagen of gaat u voor de eerste keer de weg op? Hoe vaak per jaar maakt u gebruik van uw camper? Gaat u één keer per jaar vijf maanden of vijftien keer per jaar vier dagen? Dit zijn allemaal voorbeelden van vragen die u uzelf kunt stellen voordat u goed kunt gaan kijken naar de best passende camperverzekering.

 

CRITERIA VOOR EEN GOEDE CAMPERVERZEKERING

Als u alle vragen voor uzelf beantwoord heeft, bepaalt u voor uzelf de belangrijkste criteria waar uw camperverzekering aan moet voldoen. Op het eerste gezicht verschilt een camperverzekering niet veel met die van uw personenauto. Toch zijn er een aantal aandachtspunten en verschillen te benoemen waarover u kunt nadenken.

 

Naar aanleiding van een kort vergelijkend warenonderzoek die wij hebben uitgevoerd onder verschillende verzekeraars in Nederland zijn wij tot de volgende belangrijkste aandachtspunten gekomen:

  1. Is de status van uw camper nieuw of gebruikt?
  2. Wilt u wel of geen eigen risico?
  3. Moet uw inboedel meeverzekerd worden of niet?
  4. Wilt u schade afhandeling en pechhulp in binnen- en buitenland?
  5. Wilt u gebruik maken van no-claim korting?

Heeft u op alle vragen een antwoord, dan zal de keuze voor een camperverzekering niet ingewikkeld meer zijn. Naast alle bovenstaande tips raden wij u ook aan om uw camper goed te beveiligen tegen diefstal. Afhankelijk van de nieuwwaarde of de taxatiewaarde gelden namelijk verschillen beveiligingseisen voor uw camper. Het kiezen kan beginnen.

 

NKC en AVECO CAMPERVERZEKERING

Wij raden de NKC camperverzekering en Aveco camperverzekering van harte bij u aan. Voor zowel nieuwe als occasion campers hebben zij uitstekende voorwaarden. Ook de merkverzekeringen voor bijvoorbeeld HYMER en Bürstner kunnen voor u diverse premievoordelen en uitgebreide polisvoorwaarden opleveren. Wij wensen u in ieder geval heel veel onbezorgd camperplezier!

Ervaringen

  • Heb een gebruikte camper gekocht bij uw bedrijf. Alle gemaakte afspraken is uw bedrijf correct nagekomen. Ben hierover zeer tevreden. Gert van den Brink
  • Dit is een voorbeeld bedrijf in al z’n gelederen, prettige mensen en vakbekwaam, wij zijn er al jaren en de service staat hoog in hun vaandel, kort om een aanrader voor een ieder. Henk Roede
  • Ca. 1985 kochten we onze 1e caravan bij de Gelderse Caravan Centrale bij de heer Otte, later werd de heer Koot eigenaar van dit bedrijf. We zijn naar volle tevredenheid nog steeds klant, dus bijna 30 jaar.” Roel Witteveen

Laatste nieuws

Nationaal Park Hollandse Duinen Op z’n Zuid-Hollands de natuur in

Zuid-Holland ontdekken? Wij helpen u graag op weg!...

Hymer campers Waar moet u op letten bij een goede camperverzekering?

Misschien heeft u net een nieuwe of gebruikte camp...

Hymer app Nieuw: de HYMER connect app

Nieuw: de HYMER connect app. Deze app zit vanaf ap...

Vechtdal ‘Overijssel, waar de Dinkelgolfjes fonk’len…’

Bent u wel eens in Overijssel geweest? In deze ree...

scroll up