Top tien kampeerbestemmingen in Europa

22 augustus 2019   Nieuws ,

Bent u al op reis geweest? En was dit ver weg of juist in Nederland? Bijna de helft van de Nederlanders blijft in eigen land voor een kampeervakantie! Bent u benieuwd welke landen er nog meer in de top tien van de Nederlandse kampeerders staan? Dat laten we u zien in dit blog.

 

1.   Nederland

Een Nederlandse kampeervakantie staat op een duidelijke eerste plek. Maar liefst 2,5 miljoen kampeerders per jaar verkennen de mooiste plekjes in eigen land. Vooral de kust is erg populair, maar ook bossen en heide trekken veel Nederlandse vakantiegangers.

 

Hei Nederland

 

2.   Frankrijk

Frankrijk staat met 1 miljoen kampeerders per jaar op nummer twee. En dat is niet voor niets. Het Franse landschap is prachtig, het klimaat is heel fijn en de Franse keuken is om te smullen! De meeste vakantiegangers overnachten in hun eigen caravan. Wist u dat Nederland binnen Europa caravanland nummer één is? Eén op de tien meerpersoonshuishoudens heeft een eigen caravan!

 

3.   Duitsland

Duitsland is een kampeerparadijs voor jong en oud en staat dan ook op nummer drie met 350 duizend Nederlandse bezoekers per jaar. Er zijn genoeg campings te vinden. Duitsland is geliefd om de cultuur én landschappen. Als u van cultuur houdt, is de Berlijnse Muur natuurlijk zeker de moeite waard om te bezoeken. Bent u meer een natuurliefhebber? Dan kunt u bijvoorbeeld richting het noorden waar u heerlijk kunt uitwaaien op de stranden en duinen. Ook kunt u richting het zuiden trekken om te genieten van uitgestrekte wijnvelden en mooie bossen.

 

Berlijn

 

4.   Italië

Italië staat op plek vier met 250 duizend Nederlandse kampeerders per jaar. De beroemde meren zoals het Gardameer en het Comomeer zijn net als de gezellige badplaatsen enorme trekpleisters. In het noorden zijn de toppen van de Italiaanse Alpen het hele jaar door bedekt met sneeuw, wat u een prachtig uitzicht biedt. Waar u in Italië ook heen gaat, het prachtige landschap, historische cultuur en natuurlijk de verrukkelijke Italiaanse keuken zullen u keer op keer weer versteld doen staan.

 

5.   België

De afwisseling in landschap en cultuur trekt jaarlijks 150 duizend Nederlandse kampeerders naar België en daarmee staat ons buurland op plek vijf. Er zijn genoeg leuke steden te bezoeken, zoals Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel. Maar ook voor de sportieve kampeerder is er veel te beleven in de welbekende Ardennen.

 

6.   Spanje

Spanje staat natuurlijk bekend om de zon-, zee- en strandvakanties aan de Costa Brava. Maar ook voor heerlijke streekgerechten, geweldige wijnen en wereldberoemde kunstenaars als Picasso, Dalí en Gaudí kunt u terecht in Spanje. Niet gek dus dat jaarlijks 100 duizend mensen kiezen voor een kampeervakantie in dit land. Vergeet ook vooral niet om eens de noordkust van Spanje te bezoeken. De rotsachtige kustlijn in het Baskenland is prachtig!

 

7.   Kroatië

50 duizend Nederlandse kampeerders gaan naar Kroatië op vakantie. Naast de mooie stranden, zijn hier veel Romeinse ruïnes, middeleeuwse stadjes en authentieke dorpen te vinden. Ook wandelaars kunnen hier volop genieten. De Plitvice meren en de bergtoppen met een weids uitzicht maken een vakantie in Kroatië onvergetelijk.

 

Baai Kroatie

 

8.   Oostenrijk

Wanneer u aan Oostenrijk denkt, denkt u natuurlijk als eerste aan de prachtige bergen waar u dagenlang de mooiste fiets- en wandelroutes door kunt maken. Tijdens de verschillende bergroutes kijkt u uw ogen uit. Daarna kunt u heerlijk ontspannen op de vele terrasjes en genieten van een koud pilsje en bratwurst. Maar ook mooie, oude steden als Salzburg zijn een bezoekje waard.

 

9.   Luxemburg

Op plek negen staat Luxemburg met 50 duizend Nederlandse bezoekers per jaar. In Luxemburg zijn veel mooie kastelen te vinden. Als u de nationale wandelweg van de Vallei volgt, komt u langs zeven prachtige kastelen!

 

Luxemburg

 

10. Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is geliefd onder wandelaars. Tijdens uw wandeltocht over prachtige heuvels en langs de mooie kust komt u ogen tekort. Maar ook leuke steden met kastelen en spectaculaire nationale parken vindt u in Groot-Brittannië.

 

Kamperen is een feest

Waar u ook heen gaat met uw camper of caravan, kamperen is altijd een feest. Bent u nog op zoek naar de juiste camper of caravan? Wij helpen u graag!

 

Ervaringen

  • Heb een gebruikte camper gekocht bij uw bedrijf. Alle gemaakte afspraken is uw bedrijf correct nagekomen. Ben hierover zeer tevreden. Gert van den Brink
  • Dit is een voorbeeld bedrijf in al z’n gelederen, prettige mensen en vakbekwaam, wij zijn er al jaren en de service staat hoog in hun vaandel, kort om een aanrader voor een ieder. Henk Roede
  • Ca. 1985 kochten we onze 1e caravan bij de Gelderse Caravan Centrale bij de heer Otte, later werd de heer Koot eigenaar van dit bedrijf. We zijn naar volle tevredenheid nog steeds klant, dus bijna 30 jaar.” Roel Witteveen

Laatste nieuws

Een echte off road camper: de Hymer ML-T 580 4×4

Bent u op zoek naar een off road camper waar u ook...

Kasteel de Haar. Prachtige natuurgebieden in provincie Utrecht

Deze zomer ziet er waarschijnlijk anders uit dan u...

hart-van-drenthe-veenpluis Drenthe: mooi, ruim en vol uitdaging!

Deze zomer ziet er waarschijnlijk anders uit dan u...

2010 Eilandspolder met water Dutchphoto Noord-Holland: voor elke natuurliefhebber

Komende zomer ziet er waarschijnlijk anders uit da...

scroll up