. Tips voor kamperen in de winter met de caravan of camper

Tips voor kamperen in de winter met de caravan of camper

10 januari 2018   Nieuws

Bent u van plan om deze winter met uw camper of caravan op reis te gaan? Houd dan rekening met een aantal belangrijke punten. Wanneer u goed voorbereid op reis gaat, kunt u onbezorgd genieten van uw vakantie.

tips voor kamperen in de winter

1. Houd het warm

Om geen condens op de ruiten van uw caravan of camper te krijgen, is alleen een kachel niet genoeg. Daarvoor moet de hele caravan of camper verwarmd worden. U kunt de gehele ruimte verwarmen met een centrale luchtverwarming of een centrale vloeistofverwarming.

 

2. Voorkom bevriezen van de waterleidingen

Houd de watertank en leidingen zoveel mogelijk binnen om kans op bevriezen te voorkomen. Wanneer de watertank zich in de disselkast bevindt, is het slim om deze naar binnen te verplaatsen.

 

3. Zorg voor een voortent

Voor een extra buffer kunt u een voortent meenemen. Hiermee houdt u de kou iets meer op afstand. Bekijk onze brochures voor een geschikte voortent.

 

4. Zorg voor voldoende gas

In de winter heeft u meer gas nodig dan in de zomer. De kachel verbruikt namelijk veel meer energie. In geval van nood kunt u altijd voor de zekerheid een kleine elektrische kachel meenemen. Hiermee kunt u bevriezing van de leidingen voorkomen als u deze s ‘nachts laag laat branden.

 

5. Houd elektriciteitskabels en deuropeningen soepel bij vorst

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg daarom voor goede elektriciteitskabels. Om de deuropening en rubbers soepel te houden, kunt u wat talkpoeder op de rubbers wrijven.

 

6. Ontdooi leidingen met een haarföhn

Neem een föhn mee om in geval van bevroren leidingen de leidingen weer te ontdooien.

 

7. Leg vloermatten neer

Om uw camper of caravan extra te isoleren, is het verstandig om vloermatten neer te leggen. Zo houdt u de kou zoveel mogelijk buiten en voorkomt u condens op de ramen. Daarnaast is het voor uw voeten ook fijn om een lekker behaaglijk kleedje neer te leggen.

 

8. Vergeet geen sneeuwkettingen mee te nemen

Uiteraard is het altijd handig om sneeuwkettingen mee te nemen voor de zekerheid. Ook als u niet zeker weet of het op de plaats van bestemming gaat sneeuwen, is het zeker aan te raden. U wilt immers niet voor onverwachte verrassingen komen te staan.

 

9. Een schoorsteenverlenging kan handig zijn

Bij zware sneeuwval kan een schoorsteenverlenging erg handig zijn. Het dak van uw camper of caravan komt vol te liggen met sneeuw, waardoor de huidige schoorsteen te kort is om de rook af te voeren. Verleng daarom van te voren uw schoorsteen, zodat u dit voorkomt.

 

10. Kies een plek in de zon

Als u eenmaal op de plek van bestemming bent aangekomen, is het aan te raden om een plek in de zon te kiezen. Op die manier verbruikt uw camper of caravan minder energie en houdt u het binnen aangenaam warm.

 

Wij wensen u een hele fijne wintervakantie!

Ervaringen

  • Heb een gebruikte camper gekocht bij uw bedrijf. Alle gemaakte afspraken is uw bedrijf correct nagekomen. Ben hierover zeer tevreden. Gert van den Brink
  • Dit is een voorbeeld bedrijf in al z’n gelederen, prettige mensen en vakbekwaam, wij zijn er al jaren en de service staat hoog in hun vaandel, kort om een aanrader voor een ieder. Henk Roede
  • Ca. 1985 kochten we onze 1e caravan bij de Gelderse Caravan Centrale bij de heer Otte, later werd de heer Koot eigenaar van dit bedrijf. We zijn naar volle tevredenheid nog steeds klant, dus bijna 30 jaar.” Roel Witteveen

Laatste nieuws

Met de camper op reis in de herfst

De zomer is alweer voorbij. De dagen worden korter...

De Hymer B-Klasse MC I 690 is genomineerd als camper van het jaar

U kunt nu stemmen op de kampeerauto van het jaar 2...

Vier Europese camperbestemmingen in het najaar

Hoewel de zomervakantie al weer een tijdje ach...

Millau Auvergne Fr Waar mag je in Europa langs de weg overnachten in een camper?

  Onderweg tijdens uw vakantie zelf be...

scroll up