‘Overijssel, waar de Dinkelgolfjes fonk’len…’

22 oktober 2020   Nieuws

Bent u wel eens in Overijssel geweest? In deze reeks vertellen wij u meer over mooie natuurgebieden in Nederland. Ontdek in dit blog al het moois van Overijssel en laat u inspireren door deze 3 schitterende natuurlandschappen.

 

Buitengewoon genieten bij de Lemelerberg

Deze ‘berg’ is van origine een stuwwal die 150.000 jaar geleden ontstaan is doordat gletsjers grind en zand vooruitduwden. Wat is overgebleven is een berg zand van wel bijna 80 (!) meter hoog. De rest van de omgeving is wel vlak gebleven. In de jaren daarna is het land door boeren in gebruik genomen om hun schapen te laten grazen. Door die ontwikkeling is er een uitgestrekt heidelandschap ontstaan. Bijzonder is hier de grote hoeveelheid jeneverbessen. Ook kunt u hier de zandhagedis vinden.

 

Dit gebied is zelfs zo bijzonder dat het een eervolle vermelding heeft gekregen in de Natura 2000. Onder meer door het afwisselende landschap van heide, bossen en zandvlaktes. Het is dan ook zeker een aanrader voor elke natuurliefhebber!

 

En mocht u toch in de buurt zijn? Bezoek dan ook zeker de Holterberg!

 

 

Eindeloze uitzichten in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug is net als de Lemelerberg in de ijstijd gevormd. Het ligt in het hart van Overijssel. Er zijn talloze golvende heidevelden, bossen en vennen. Dit nationale park is vol met activiteiten! Wij raden u dan ook aan uw bezoek van tevoren te plannen. Op deze manier kunt u namelijk het maximale uit uw bezoek halen.

 

Aanrader: Als u later op de dag komt, staat de zon wat lager. Dit creëert een prachtig idyllisch effect op de al zo mooie omgeving. En u heeft meer kans om dieren te spotten!

 

 

‘Is dit wel echt Nederland?’ gevoel in het prachtige Vechtdal

Dit is de gedachte wanneer u dit prachtige natuurgebied betreedt. Een ding is zeker, u wilt het ontdekken! Zo kunt u wandelend, fietsend en mountainbikend een hoop zien. Maar nog beter… per kano! Peddelend langs de rivier komt u echt langs de meest bijzondere plekken van dit Overijsselse pareltje. Bereid u voor op smalle paadjes, wuivend riet en kleine akkertjes met houtwallen. Wat we u in ieder geval kunnen beloven, u gaat genieten!

Ervaringen

  • Heb een gebruikte camper gekocht bij uw bedrijf. Alle gemaakte afspraken is uw bedrijf correct nagekomen. Ben hierover zeer tevreden. Gert van den Brink
  • Dit is een voorbeeld bedrijf in al z’n gelederen, prettige mensen en vakbekwaam, wij zijn er al jaren en de service staat hoog in hun vaandel, kort om een aanrader voor een ieder. Henk Roede
  • Ca. 1985 kochten we onze 1e caravan bij de Gelderse Caravan Centrale bij de heer Otte, later werd de heer Koot eigenaar van dit bedrijf. We zijn naar volle tevredenheid nog steeds klant, dus bijna 30 jaar.” Roel Witteveen

Laatste nieuws

Nationaal Park Hollandse Duinen Op z’n Zuid-Hollands de natuur in

Zuid-Holland ontdekken? Wij helpen u graag op weg!...

Hymer campers Waar moet u op letten bij een goede camperverzekering?

Misschien heeft u net een nieuwe of gebruikte camp...

Hymer app Nieuw: de HYMER connect app

Nieuw: de HYMER connect app. Deze app zit vanaf ap...

Vechtdal ‘Overijssel, waar de Dinkelgolfjes fonk’len…’

Bent u wel eens in Overijssel geweest? In deze ree...

scroll up