Noord-Holland: voor elke natuurliefhebber

30 juni 2020   Nieuws

Komende zomer ziet er waarschijnlijk anders uit dan u gewend bent. Uw vakantie naar het buitenland gaat wellicht niet door en in Nederland zijn veel attracties beperkt toegankelijk. Maar Nederland heeft gelukkig veel te bieden! Elke provincie heeft zijn eigen charme en prachtige natuurgebieden waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. In deze reeks vertellen wij u meer over de natuurgebieden in Nederland, zodat u zich deze zomer zeker niet hoeft te vervelen. In dit blog vertellen we u meer over Noord-Holland.

 

Voor ieder wat wils

Elke natuurliefhebber voelt zich thuis in Noord-Holland. Of u nu van zee en duinen, plassen en laagveen of bossen houdt, in Noord-Holland vindt u het. Deze provincie leent zich daarom uitstekend om mooie wandelingen en fietstochten te maken.

 

Vogels spotten op Balgzand

Niets is zo rustgevend als luisteren naar vogels die vrolijk fluiten. Op Balgzand komen duizenden vogels samen om te genieten van het voedselrijke wad. Dit gebied ligt ten oosten van Den Helder en is zeer weids en mooi. Wilt u uitkijken over het natuurgebied? Ga dan naar de vogelhut op de dijk ten noorden van Van Ewijcksluis of naar het informatiecentrum ’t Kuitje in Den Helder.

 

Ronald van Wijk. Wadden den Helder

Foto: Ronald van Wijk

 

Wandelen rond de buitenplaats Leyduin

Leyduin was lange tijd alleen toegankelijk voor rijke families, die deze buitenplaats als zomerverblijf huurden. Maar nu kan iedereen genieten van dit prachtige natuurgebied! U vindt hier oude bossen, reeën en veel verschillende vogels zoals adelaars. Er zijn twee wandelroutes uitgezet van 3 kilometer, die u ook kunt combineren. Een deel van deze wandelroute loopt door Leyduin. Ook loopt u langs de Leybeek die over de buitenplaats kronkelt en de bekende moestuin. Veel mensen uit de omgeving komen wekelijks naar deze moestuin om de lekkerste groenten en fruit te kopen.

 

Ronald van Wijk. Leyduin.

Foto: Ronald van Wijk

 

Eilandspolder: typisch Hollands

Wilt u oer-Hollands landschap zien? Dan is de Eilandspolder een echte aanrader. Dit landschap was vroeger een eiland tussen de meren Schermer en Beemster. In de Gouden eeuw werden deze meren drooggelegd. Nu kunt u daar genieten van talloze slootjes, laag geleden land, kleine dorpjes en oude stadjes. Langs de sloten ziet u prachtige varens en orchi­deeën. Het is ook zeker aan te raden om een bootje te huren, zodat u naar de Lei kunt varen. Dit is het grootste meer in dit gebied en is zeker een bezoek waard. Neem vooral ook uw picknickmand en zwemkleding mee.

 

2010 Eilandspolder met water Dutchphoto

Foto: Dutchphoto

 

Wij wensen u een fijne vakantie toe!

 

 

Ervaringen

  • Heb een gebruikte camper gekocht bij uw bedrijf. Alle gemaakte afspraken is uw bedrijf correct nagekomen. Ben hierover zeer tevreden. Gert van den Brink
  • Dit is een voorbeeld bedrijf in al z’n gelederen, prettige mensen en vakbekwaam, wij zijn er al jaren en de service staat hoog in hun vaandel, kort om een aanrader voor een ieder. Henk Roede
  • Ca. 1985 kochten we onze 1e caravan bij de Gelderse Caravan Centrale bij de heer Otte, later werd de heer Koot eigenaar van dit bedrijf. We zijn naar volle tevredenheid nog steeds klant, dus bijna 30 jaar.” Roel Witteveen

Laatste nieuws

Utrechtse Heuvelrug Prachtige natuurgebieden in provincie Utrecht

Deze zomer ziet er waarschijnlijk anders uit dan u...

hart-van-drenthe-veenpluis Drenthe: mooi, ruim en vol uitdaging!

Deze zomer ziet er waarschijnlijk anders uit dan u...

2010 Eilandspolder met water Dutchphoto Noord-Holland: voor elke natuurliefhebber

Komende zomer ziet er waarschijnlijk anders uit da...

Enduro fietsendragers voor uw caravan

Wilt u de mooiste fietstochten maken op uw vakanti...

scroll up