Drenthe: mooi, ruim en vol uitdaging!

Deze zomer ziet er waarschijnlijk anders uit dan u gewend bent. Uw vakantie naar het buitenland gaat wellicht niet door en in Nederland zijn veel attracties beperkt toegankelijk. Maar Nederland heeft gelukkig veel te bieden! Elke provincie heeft zijn eigen charme en prachtige natuurgebieden waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. In deze reeks vertellen wij u meer over de natuurgebieden in Nederland, zodat u zich deze zomer zeker niet hoeft te vervelen. In dit blog vertellen we u meer over Drenthe.

 

De Hondsrug UNESCO Global Geopark

Een tochtje langs de Hondsrug vertelt u het verhaal van het prachtige landschap van Oost-Drenthe. De plek waar 150.000 jaar geleden ijs en smeltwater op het landschap samenkwamen en het boetseerden tot wat wij nu zien en kennen. De beroemde heuvelruggen en beekdalen. Vroeger was dit de plek waar de holbewoners op hun prooi jaagden. Later kwamen de eerste boeren hier hun land bewerken. Nog later kwamen hier misschien wel de meest kenmerkende monumenten van Drenthe: de hunebedden. Een route over de Hondsrug vertelt u het verhaal over hoe mens en natuur dit schitterende landschap hebben vormgegeven. Bekijk hier diverse fiets- en wandelroutes.

 

De Hondsrug

Foto: www.dehondsrug.nl

 

Het prachtige Holtherzand

Het prachtige Holtherzand is onderdeel van het Scharreveld. Tot in de jaren vijftig van de vorige eeuw bestond dit landschap met name uit uitgestrekte heidevelden. Hele hordes schaapkudden trokken hierover van Westerbork tot Holthe en Bruntinge. Totdat het Scharreveld begon met ontginnen. Bekijk hier het mooiste stukje op deze wandelroute.

 

Scharreveld

Foto: www.Drenthe.nl

 

Boswachterij Hooghalen, Grolloo en Schoonloo

Meer centraal gelegen in Drenthe vindt u een drietal boswachterijen. Boswachterij Grolloo, Boswachterij Hooghalen en Boswachterij Schoonloo. Allen zijn voorzien van prachtige stuifzanden, heide en beekdalen.

 

Zo is Boswachterij Hooghalen van origine een ontginningsbos op heidegrond. U vindt hier dan ook mooie bomen zoals sparren, maar ook heide en vennen.  Waar het bos met name van bekend is, is voormalig kamp Westerbrok. Het terrein van het kamp ligt achter in het bos, het herinneringscentrum ligt aan de westkant.

 

Op de route vindt u ook boswachterij Grolloo. Hier is in het centrum van het bos de leberenplas waar het mogelijk is om te zwemmen. Verder kunt u hier ook heerlijk zonnebaden. Tot slot komt u op de route ook langs boswachterij Schoonloo. Hier is het heerlijk rustig. Het is dan ook de woonplaats van diverse bijzondere planten en dieren. Met een beetje geluk ziet u ook wel een das. Bekijk de route hier.

 

 

hart-van-drenthe-veenpluis

Foto: www.staatsbosbeheer.nl

 

Wij wensen u een fijne vakantie toe!

Ervaringen

  • Heb een gebruikte camper gekocht bij uw bedrijf. Alle gemaakte afspraken is uw bedrijf correct nagekomen. Ben hierover zeer tevreden. Gert van den Brink
  • Dit is een voorbeeld bedrijf in al z’n gelederen, prettige mensen en vakbekwaam, wij zijn er al jaren en de service staat hoog in hun vaandel, kort om een aanrader voor een ieder. Henk Roede
  • Ca. 1985 kochten we onze 1e caravan bij de Gelderse Caravan Centrale bij de heer Otte, later werd de heer Koot eigenaar van dit bedrijf. We zijn naar volle tevredenheid nog steeds klant, dus bijna 30 jaar.” Roel Witteveen

Laatste nieuws

Showroom gesloten, werkplaats op afspraak geopend

Helaas moeten wij vanwege de nieuwe corona maatreg...

Nationaal Park Hollandse Duinen Op z’n Zuid-Hollands de natuur in

Zuid-Holland ontdekken? Wij helpen u graag op weg!...

Hymer campers Waar moet u op letten bij een goede camperverzekering?

Misschien heeft u net een nieuwe of gebruikte camp...

Hymer app Nieuw: de HYMER connect app

Nieuw: de HYMER connect app. Deze app zit vanaf ap...

scroll up