Deze zomer gaat de voorkeur uit naar de camper of eigen auto

13 mei 2020   Nieuws

 

De meeste geplande vakanties in het buitenland kunnen dit jaar helaas niet door gaan. Maar dat betekent niet dat we de hele zomer thuis blijven. Uit onderzoek, in opdracht van BOVAG, blijkt dat de meeste Nederlanders de voorkeur geven aan een vakantie met de camper of eigen auto.

 

Wat doet Nederland deze zomer?

Het onderzoek is gehouden onder 1.076 mensen, waarbij 45 procent aangaf deze zomer met de auto of camper op pad te gaan om te kamperen. Verder gaf 8 procent aan thuis te blijven. 13 procent vult de zomervakantie op een andere manier in door meer dagjes uit te gaan en 34 procent geeft ondanks het coronavirus de voorkeur aan een vliegvakantie.

De meeste Nederlanders kiezen voor kamperen. Hiervoor worden drie redenen genoemd. Mensen verwachten dat kamperen de grootste kans om door te gaan (28%) of dat zij vanwege het coronavirus niet ver weg op vakantie willen gaan (28%). De derde reden is dat mensen denken dat het gebruik van eigen voorzieningen en reizen met de auto de minste kans op besmetting veroorzaakt (27%).

 

Gaat u deze zomer naar de camping?

Gaat u er deze zomer ook op uit met de caravan of camper? En wilt u naar het buitenland? Controleer dan vooraf goed de regels en mogelijkheden van uw bestemming. In ieder land gelden andere regels en het lijkt erop dat deze regels ook in de zomer nog van kracht zullen zijn.

In Nederland zijn de meeste campings geopend, maar ook hier gelden nog strenge regels. Zo mag u nu nog enkel kamperen als u ook uw eigen sanitaire voorzieningen heeft. Richting de zomer zullen, indien mogelijk, de maatregelen wat versoepelen. Als er geen stijging in het aantal besmettingen plaatsvindt, zullen naar verwachten op 1 juli de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen op campings weer openen.

 

Lees het nieuwsbericht op de website van BOVAG hier.

Ervaringen

  • Heb een gebruikte camper gekocht bij uw bedrijf. Alle gemaakte afspraken is uw bedrijf correct nagekomen. Ben hierover zeer tevreden. Gert van den Brink
  • Dit is een voorbeeld bedrijf in al z’n gelederen, prettige mensen en vakbekwaam, wij zijn er al jaren en de service staat hoog in hun vaandel, kort om een aanrader voor een ieder. Henk Roede
  • Ca. 1985 kochten we onze 1e caravan bij de Gelderse Caravan Centrale bij de heer Otte, later werd de heer Koot eigenaar van dit bedrijf. We zijn naar volle tevredenheid nog steeds klant, dus bijna 30 jaar.” Roel Witteveen

Laatste nieuws

de hoge veluwe Op een nostalgische ontdekkingsreis in Gelderland

Ons eigen land heeft veel te bieden voor fiets- en...

Solbio GCC Solbio: biologische toiletvloeistof

Maakt u al gebruik van de biologische toiletvl...

waddenzee Ontdek Friesland op haar best

Wilt u Nederland ontdekken? Dan hebben wij voor u ...

Flevoland, op bezoek bij de grootste polder ter wereld!

Wilt u Nederland ontdekken? Dan hebben wij voor u ...

scroll up